Løbe-apps

Løbetræning er en af de mest udbredte motionsformer blandt mænd og kvinder i hele verden. Hvor ofte man løber og hvor meget man løber, kan selvfølgelig variere, men glæden ved løb er ikke til at tage fejl af. Hvad årsagen til løbeturene er kan være forskellige, men fælles for alle er løbere er at de elsker den energi som også kaldes for “runners high”.

Men hvordan holder man sin løbetræning ved lige uden at miste motivationen?

Løbetræning i opstartsfasen; Vælg en motiverende app 

Generelt gør det sig gældende at løbeapps kan virke motiverende for løberen. At følge sin udvikling og sætte sig ambitiøse mål, giver en følelse af ansvar, og overholder man ikke målsætningerne, så skuffer man både sig selv og statistikken. 

Skal man i gang med at løbe, og kommer man helt fra begynderniveau, så kan det være en god idé at vælge apps såsom Couch-to-5k, som er designet til nybegynderen. Her er målet de 5 kilometer, og hele opsætningen er tilrettelagt, så den matcher nybegynderens behov, ønsker og kompetencer. 

En anden slags app til nybegynderen kunne være den lidt humoristiske Zombies, Run!. Denne app er en blanding mellem et spil og en træningsdagbog, hvor du som løber er en del af historien som foregår i et zombie-univers. Undervejs på din løbetur vil du høre zombierne nærme sig, og så skal du sætte farten op og komme hurtigere afsted. Er man til online spil og har man en god fantasi, så kan denne app være en god løsning til begynderen. 

Også en trænet løber skal holde gejsten oppe 

Mange mennesker har løbetrænet i årevis og løbeturen er således blevet en integreret del af hverdagen. I den forbindelse handler det om at holde løbet som en vane, som man kan komme til at savne, hvis man ikke har mulighed for at holde den ved lige. 

Støder man alligevel ind i en periode, hvor vejret er dårligt eller de typiske løberuter er blevet en smule ensformige, så kan man måske give sig selv nogle timer på løbebåndet. At løbe indendørs er noget man kan gøre i alle måneder, og det kan være et godt afbræk fra det udendørs løb. 

Når man har brugt løbebåndet i en passende periode, så vil man uden tvivl savne løbeturen i det fri. Find derfor appen frem igen, sæt dig nogle nye mål og udforsk eventuelt alternative løberuter. 

Brug en app til at konkurrere imod dine venner 

At gøre træning til en konkurrence kan også være særdeles motiverende. Nogle mennesker løbetræner som et led i forberedelserne til et konkurrencepræget løb. Dette kunne eksempelvis være maraton, triatlon eller 100-meter løb. De professionelle løberes motivation og viljestyrke kan fungere som inspiration til den almene løber. Overvej i den forbindelse at konkurrere imod dine venner, kollegaer eller familiemedlemmer, når det kommer til løbetræningen. 

Ved hjælp af apps såsom Endomondo eller RunKeeper kan andre se hvilke distancer du har tilbagelagt og på hvor lang tid. På den måde kan du gøre løbet til en motiverende konkurrence, som gør det nemmere for dig at komme op af sofaen. 

Sammenlign dine statistikker med dine venners, og sæt nye, ambitiøse mål for din træning med en løbeapp. Ved at finde dit indre konkurrencemenneske frem vil du uden tvivl opnå bedre og mere tilfredsstillende resultater, som vil holde din løbetræning i gang. 

Hvilken løbeapp der passer bedst til dine behov, afhænger både af det device du vil bruge, hvilken slags løbetræning du foretrækker og hvilke præferencer du har indenfor grafik, features og opsætning. Undersøg derfor hvad markedet har at tilbyde før du vælger den første og den bedste løbeapp.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen