De 3 bedste maveøvelser

Solen er begyndt at kigge ud og uret er stillet en time frem. Der går ikke længe, før det er rigtig sommer i Danmark. Det betyder naturligvis også, at kroppen skal luftes. Med andre ord er lige nu et perfekt tidspunkt at få arbejdet din core-muskulatur igennem så maven fremstår fit, skarp og markeret.

Mangler du inspiration til, hvilke øvelser der kan hjælpe dig med at få en tonet mave? Så har vi herunder samlet de 5 bedste maveøvelser, der kan hjælpe dig til en mere synlig mavemuskulatur. Kvinderne kan naturligvis også være med. En sixpack kommer ikke ”overnight” og laver du nedenstående maveøvelser regelmæssigt, vil du få en flad og tonet mave og et maveskind, der sidder strammere.

Crunches – men på en træningsbold

Crunches, som vi kender dem, men med den store forskel at de udføres på en træningsbold, er en svær men effektiv maveøvelse. Læg dig på bolden med hænderne bag nakken og lav en klassisk foroverbøjning. Gentag i sæt af 12. Det lyder nemmere, end det i virkeligheden er.

Når du laver dine crunches på en træningsbold, rammer du mavemuskulaturen mere præcist, end når du laver dem med fødderne plantet på gulvet. Både dine ”rectus abdominals” og de skrå mavemuskler (”obliques”) udsættes for belastning, da du bruger sidstnævnte til at stabilisere og holde balancen.

Bicycle crunches

Bicycle crunches” er en maveøvelse, der i flere undersøgelser ligger i toppen, når det kommer til aktiveringen af mavemuskulaturen og ønsker du en flad og markeret mave, er det derfor oplagt at inkludere den i din rutine.

Du foretager dine cykel-crunches ved at lægge dig ned på ryggen og skiftevis bringe dine knæ mod dit bryst, mens du samtidigt løfter op i dine skulderblade. Ret dit højre ben ud, mens du drejer overkroppen til venstre, så du således bringer din højre albue mod dit venstre knæ. Det kan lyde lidt kompliceret, men så snart du finder en god rytme, går det overraskende nemt med motorikken. Lav øvelsen i sæt af 12.

Kaptajnens stol

Du kender måske “Kaptajnens stol” under et andet navn (kært barn har, som du ved, mange af dem). Øvelsen har sit navn, da den udføres på en form for stol uden sæde med armlæn.

Helt grundlæggende handler øvelsen om, at du placerer dine albuer og underarme på de dertil indrettede puder, så du således lader dine ben hænge frit. Herefter løfter du dine knæ op imod dit bryst og sænker dem igen. Tag 12 repetitioner og hold pause.

Ønsker du en større udfordring kan du løfte dine ben op i en ret vinkel, så din krop står som et ”L”. Dette øger tyngdekraftens påvirkning og øvelsen bliver mærkbart sværere.

De dårligste maveøvelser

Der findes gode maveøvelser og så findes der også dårlige(re). Med ”dårlig” menes der en mindre aktivering af mavemuskulaturen, så den ikke udvikler sig nær så meget, som hvis du havde valgt en anden, hårdere øvelse. En sådan en af slagsen er de klassiske ”crunches” eller den klassike ”ab roller”-øvelse, der foretages med et mavehjul.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen