| |

7 gode råd til effektivt vægttab

Så længe du ikke prøver at fremskynde dit vægttab eller nå alt på én gang, er det helt realistisk at nå dine vægttabsmål. Endda uden at sulte, tælle kalorier eller træne i timevis hver dag. Det kræver blot nogle små ændringer i kost og livsstil.

  • Vær klar til forandring, sæt mål og track din udvikling

Selvfølgelig vil du tabe dig – det er derfor, du læser dette – men for at lave en livsplan, som du kan holde fast ved, skal du være klar, virkelig klar til at engagere dig. At tabe sig tager lidt tid og kræfter.

Det første skridt er at sikre dig, at du er klar og motiveret til at komme i gang. Herefter skal du sætte nogle realistiske mål med hensyn til, hvad du vil opnå. Når du endelig er kommet i gang med forløbet, er et godt råd at tracke din udvikling ved hjælp af vægt og målebånd. Du kan også bruge en app. Her er vægttabsapp’en fra Arono et godt bud.

  • Sund kost

Sund kost vil sige at få en række fødevarer i moderation – ikke noget med forbudte madvarer så længe du spiser opmærksomt ved at kende de fødevarer, der gør vægttab lettere, og forstå nøgleprincipperne for sund og varieret kost. Et godt måltids-tip er at dele din tallerken i tre sektioner, hvoraf ½ går til grøntsager, ¼ er fuldkorn, og ¼ magert protein.

  • Planlæg dine måltider på forhånd

Kom ind i en rutine med måltidplanlægning, som kan være et utroligt værktøj til vægttab, hvis det gøres korrekt. Sørg for, at du planlægger dine måltider og snacks – en god måltidplan der har vægttab i sigte, skal skabe et kalorieunderskud, mens du forsyner din krop med næringsstoffer, den har brug for, for at holde dig sund.

  • Drik vand, vand, og mere vand

Start dagen, og gerne hvert måltid, med et stort glas vand. Udover at være en livskilde, hjælper vand med at øge følelsen af sult, reducere kalorieindtag og kan hjælpe med vægttab.

  • Bevæg dig

At bevæge dig mere vil hjælpe dig med at forbrænde kalorier og trimme din talje. Regelmæssig fysisk aktivitet er især vigtig, hvis du prøver at tabe dig eller opretholde en sund vægt.

Forskning viser, at bare nogle få minutters træning ændrer 9,800 molekyler i dit blod – inklusive dem, der spiller en rolle i fedtforbrænding og regulering af sult.

  • Spis sidste måltid mindst 4 timer før sengetid

At spise for tæt på sengetid øger dit bloddukker og insulinniveau, hvilket får dig til at have svært ved at falde i søvn. Det anbefales derfor at dit sidste måltid er det letteste på dagen, og spises mindst 3 til 4 timer før du går i seng.

Jo længere tid du giver din krop mellem dit sidste måltid og sengetid, desto bedre.

  • Sæt en realistisk vægttabsplan

Sæt en langsigtet strategi, der holder dig motiveret og hjælper dig med at holde fast i dine succeser. Fremskynd ikke dine mål. Vægttab kan være en lang proces – særligt, hvis målet er at nå den personligt ideelle vægt gennem sunde veje og holde de overflydende kilo væk på lang sigt.

Kort sagt, så er der ingen hemmelig ingrediens eller magisk formel til en slankere krop eller et langvarigt vægttab, men sund kost, regelmæssig aktivitet og simple livsstilsændringer kan hjælpe dig på rette spor.

Mere viden...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *