Træningstøj

Træningstøj skal være praktisk, funktionelt og klædeligt.

Det kan være en udfordrende proces at vælge det helt rigtige træningstøj. Forskellige sportsgrene kræver forskelligt udstyr og forskellige tøjtyper, og bukser til løb er ikke nødvendigvis gode til styrketræning. Det handler om at finde en løsning, der både passer til den givne træningsform og til ens personlige præferencer.

Her kan du blive klogere på, hvordan du vælger det perfekte træningstøj til din træning. 

Træningstøj til fitnesscentret 

Når man træner i fitnesscentret, er der ofte tale om styrketræning kombineret med cardio-træning. Det er derfor vigtigt, at man har noget tøj på, som man både kan svede i og som kan holde til noget slid i forbindelse med gentagne øvelser. 

Skal man ud og investere i nyt tøj til styrketræning, er det vigtigt, at man overvejer, hvad der har fungeret ved det gamle træningstøj, og hvad der har fungeret knap så godt. På den måde kan man undgå at købe bukser eller trøjer, som man senere hen finder ubrugelige. 

Tøj til styrketræning skal kunne klare lidt slid, og bruger man f.eks. meget tid på squats eller benpres, kan det være en god idé at vælge tights der er squat-proof. Det vil sige tøj som ikke går op i syningen ved brug.  

Både for tights og overdele gælder det, at det skal være strækbart, så du let kan bevæge dig i det, og så tøjet ikke giver dig gener i forbindelse med din træning. 

I fitnesscentret er det desuden et krav at iføre sig indendørs sko. I den forbindelse bør du overveje, hvilke sko der giver den bedste komfort og bedst egner sig til din personlige træningsform.  

De tre vigtige; åndbarhed, pasform og komfort 

Der er tre ting, som du altid bør tænke ind i dit køb, lige meget om du skal købe tøj til fitnesscentret, yogaen eller løbeturene. 

Træningstøj skal først og fremmest være åndbart, og man bør derfor kigge efter hvilke tekstiler der er brugt til de forskellige produkter på markedet. Polyester er f.eks. et af de materialer der er svedtransporterende og ikke absorberer væske. Det vil sige at polyester ofte er funktionelt i forbindelse med træning, da man nemt kan komme af med sved og varme. 

For kvinder er det særligt vigtigt at investere i en god sports-BH. Dette gælder især hvis man løbetræner. Har man en sports-BH som er for løs, eller som ikke giver nok støtte, så kan det give ubehag og smerte under træningen. 

Det tredje aspekt der skal tages højde for, er komforten. Det tøj du træner i skal ikke stramme, irritere eller føles ubehageligt under træningen. Vælg noget blødt tøj, som du synes er komfortabelt, og som du ikke bliver træt af efter første tur i fitnesscentret. 

Modetendenser for mænd og kvinder 

Træningstøjet skal være praktisk og komfortabelt, men for mange har æstetikken også en betydning for det tøj de køber. 

Når det gælder træningstøj, så har mange mænd og kvinder deres præferencer inden for mode. Dette er også gældende når vi snakker tøj til styrketræning eller til fodboldtræning. 

Mens nogle mennesker foretrækker mere diskret træningstøj, så er der andre der gerne vil skille sig ud, når de træner. Træningstøj findes i mange former og farver, og er man til farver og print, så kan man uden tvivl finde både tights, t-shirts og shorts med mønster og print. 

Er man til det mere diskrete tøj og nuancer, er der mange muligheder for at finde det helt rigtige. Udvalget er stort, og et utal af kendte og mindre kendte mærker designer tøj med et neutralt og simpelt udtryk. 

Bæredygtigt træningstøj; skånsomt for både dig og miljøet

Udvalget er enormt, når det kommer til træningstøj, og visse modetendenser vil komme og gå. Generelt gør det sig gældende, at tøjet først og fremmest skal være designet til den træningsform eller sportsgren det skal bruges til. 

Derudover lever vi i en tid, hvor der er et højt fokus på klima og miljø, og derfor er bæredygtighed også et nøgleord, der er er vigtigt for mange, når de skal købe nyt træningstøj. 

Undgå f.eks. at købe træningstøj af dårlig kvalitet, som skal kasseres efter kort tid. Selvom det kan synes som den billigere løsning, så er der ikke meget at spare på sigt – hverken for din pengepung eller miljøet.  

Invester hellere i lidt dyrere kvalitetstøj, som kan holde til at blive brugt adskillige gange og som samtidig kan klare mange vaske uden at miste dets farve, form eller funktion.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen